7. oktoober 2007

Ciabattad

Kui pikkadel pimedatel sügisõhtutel on näpud ja silmad käsitööst väsinud, siis on just õige aeg küpsetama hakata! Lõpuks ometi on saabunud kauaoodatud ciabatta-jahu (kui te üldse enam mäletategi, mis see oli). Palun pange kommentaaridesse kirja, mitu kilo keegi soovib. 1 kg hind on 25 krooni. Jahust saab ciabattad järgmiselt:
2oo g ciabatta jahu
800 g nisujahu
750 ml vett
10-30 g pärmi
Segada kõik kokku kleepuvaks taignaks (kui on soov küpsetada nt. oliividega kukleid, siis oliivid lisada taignale päris lõpus). Nüüd määrida kauss õliseks ja panna tainas sellesse 1,5 tunniks kerkima. Siis lihtsalt keerata tainas samas kausis teistpidi (mitte sõtkuda) ja jätta veelkord 1,5 tunniks kerkima (tegelikult piisab ka 1+1tunnist - toim.) . Kui kuklid ahjuplaadil, siis soovitan peale panna ürte (basiilikut, rosmariini, oliive jne.). Pätsikesi küpsetada 200-220 kraadi juures umbes 15 minutit. Head isu!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi, kui tore! Meil oli just eile Piretiga juttu, et ei tea, kas see jahu tuleb veel :) Kui pikk selle jahu säilivusaeg on? Ma oleks vist 2 kg huvitatud (rohkem ei julge võtta säilimisja pärast) - saaks siis koguni 10 korda küpsetada, kui 2oog kaupa seda kasutada :)

Katre ütles ...

Parim enne 19.08.2008
Koostis:
nisujahu, jodeeritud sool, kuivatatud biskviit, stabilisaatorid (guarkummi, dinaatrium difosfaat), nisugluteen, oliiviõli, dekstroos, emulgaator letsitiin, taimeõli, linnasejahu, laktoos, ensüümid, jahuparandaja askorbiinhape, aroomaine.
Säilitamine jahedas ja kuivas.

Meeli ütles ...

Raporteerin, et minu esimesed (tüümiani-, juustu- ja oliivikattelised) ciabattad on just valminud (senise viivituse tingis pärmi puudumine meie majapidamisest) ja pealelõunal katsetan nende mõju Karina ja Pireti peal pühapäevakoolis ära :D
Tegemise lihtsus pani küll hämmastama ning puupliidi kuumusesse sobisid nad ka hästi. Lõhn on hullutav ja silmailu pakuvad ka. Niiet ma pigistan avalikult jahu koostisosade pealt seekord silma kinni :P

Kadri ütles ...

Tere,

leidsin teie vahva blogi just tänu ciabattadele ... olen juba tükimat aega unistanud et neid ise teha ja niimoodi siis nüüd vedas.

Selline küsimus, et palun kust ja kuidas seda jahu saada, ma ise päälinnas ...

meeleolukat saabuvat kadripäeva soovides,
Kadri (kadri@skydive.ee)